YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ortaaokulu Öğrencilerimiz ile Yerli Malı Haftasını Kutladık

Yerli malı kullanmanın ve milli üretimin önemi konusunda çocuklarımızda farkındalık yaratmak için bu gibi etkinliklere çok önem veriyoruz. Bu haftayı bir fırsat olarak görerek tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız.  Tutumlu olmak, insanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi koruması ve dikkatli kullanmasıdır. Anne babasından aldığı harçlığı, ihtiyaçlarına harcadıktan sonra arta kalan parayı kumbarasında biriktiren çocuklar, gelecekte ailesinin ya da bir şirketin ekonomisini yönetmenin ilk adımını da atmış oluyorlar. Daha okul öncesi yaşlarda çocuklarımıza; tükettikleri ürünlerin, giydikleri kıyafetlerin, kendilerine alınan oyuncakların yerli ve milli üretim olması konusunda önce ebeveynleri olarak onlara örnek olmalı ve onları yerli malı tüketme konusunda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizin zenginliklerinin artması ve güçlü bir Türkiye için yerli üretimin önemi ve yerli malı tüketimi konusunda toplumun bilinçlenmesi gerekiyor. Bu anlamda okulumuzda gerçekleştirilen bu güzel etkinlik için okul idaresine, öğretmenlerime, öğrencilerimize ve velilere teşekkür ediyoruz.

29.12.2023 59

29-12-202329-12-202329-12-202329-12-202329-12-2023